Toimeentulotuki

Lomakkeet suomeksi

Lomakkeet ruotsiksi

Lomakkeet saameksi

Lomakkeet englanniksi

Aiheeseen liittyvää

Olet täällä: Toimeentulotuki paikkakunnittain

Toimeentulotuki Rautalammella vuonna 2021

Oletko rautalampelainen ja tarvitset toimeentulotukea? Tuen hakeminen on yksinkertaista ja se toimii jokseenkin samalla kaavalla riippumatta siitä, asut sitten Rautalammella, etelässä, Kainuussa tai vaikka Köyliössä. On mahdollista hakea toimeentulotukea netissä, siis sähköisesti tai jollakin nettilomakkeella. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sitä olisi pakko hakea sähköisesti eikä myöskään sitä, että pitää saada hakea sähköisesti. Sähköinen hakemus on siis vain yksi vaihtoehto. Hakemuksen voi jättää myös kirjallisesti asuinkunnan sosiaaliviraston tms. tahon toimipisteeseen. Paperisen toimeentulotukihakemuksen saa kunnan sosiaalitoimistosta. Siellä annetaan myös ohjeita hakemuksen täyttämiseen ja sitä kannattaakin hyödyntää jos toimeentulotukea haetaan ensimmäistä kertaa.

Pohjois-Savossa, johon myös Rautalampi kuuluu, toimeentulotuen saajien määrä vuonna 2011 oli 19 992 henkilöä. Perustoimeentulotuen saajien määrä oli 18 214 henkilöä. Täydentävää toimeentulotukea myönnettiin 10 039 henkilölle ja ehkäisevää toimeentulotukea 2 569 henkilölle.

Mielipiteet

Kerro vaikka kuinka paljon saat toimeentuloa kuukaudessa, tai kuinka kauan toimeentulotukihakemuksen käsitteleminen vei.

I don´t love Rautalampi 18. joulukuuta 2013

Käyttörahaa kahdelle vanhukselle marraskuulle vajaa 80 €, ruokaan ja lääkkeisiin ja lääkärikuluihin. Päätös kielteinen, ei toimeentulotukea.Käsittey kesti kaksi viikkoa. Jatkohakemusta ei edes käsitelty. Sosiaalityöntekijä sanoi ettei kuulu hänelle. Joulukuulle rahaa elämiseen 100€.
Rautalampi antaa vanhuksillee arvokkaan ja huolettoman vanhuuden, nälkäkuoleman. Älä ole vanha ja sairas, jos aiot asua Rautalammilla.

Kokemuksista voi kertoa nimimerkillä. Kommentoitaessa julkaisua Rautalampi sekä Nimimerkki että Kommentti ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.