Toimeentulotuki

Lomakkeet suomeksi

Lomakkeet ruotsiksi

Lomakkeet saameksi

Lomakkeet englanniksi

Aiheeseen liittyvää

Olet täällä: Toimeentulotuki paikkakunnittain

Toimeentulotuki Sastamalassa vuonna 2021

Oletko sastamalainen ja tarvitset toimeentulotukea? Tuen hakeminen on yksinkertaista ja se toimii jokseenkin samalla kaavalla riippumatta siitä, asut sitten Sastamalassa, etelässä, Kainuussa tai vaikka Köyliössä. On mahdollista hakea toimeentulotukea netissä, siis sähköisesti tai jollakin nettilomakkeella. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sitä olisi pakko hakea sähköisesti eikä myöskään sitä, että pitää saada hakea sähköisesti. Sähköinen hakemus on siis vain yksi vaihtoehto. Hakemuksen voi jättää myös kirjallisesti asuinkunnan sosiaaliviraston tms. tahon toimipisteeseen. Paperisen toimeentulotukihakemuksen saa kunnan sosiaalitoimistosta. Siellä annetaan myös ohjeita hakemuksen täyttämiseen ja sitä kannattaakin hyödyntää jos toimeentulotukea haetaan ensimmäistä kertaa.

Sastamala: Pirkanmaan maakunnassa varsinaista toimeentulotukea annettiin vuonna 2011 yhteensä 33 822 henkilölle. Ehkäisevää toimeentulotukea annettiin 3689 henkilölle ja täydentävää toimeentulotukea 14 959 henkilölle.

Mielipiteet

Kerro vaikka kuinka paljon saat toimeentuloa kuukaudessa, tai kuinka kauan toimeentulotukihakemuksen käsitteleminen vei.

aatu 25. helmikuuta 2016

olen työtön ja ylivelkaantunut, valkasaneeraukseen en pääse, asiasta on keskulteltu-(huittisista soitti velkaneuvoja)
työmarkkinatuki n.630 euroa+asumistuki 250euroa riittää yhdeksi päiväksi, vuokra, puhelin, sähkö,vesi ja loput velkojen maksuun. Ruokaa ei ole varaa ostaa, vaatteista ja pesuaineista puhumattakaan, sairauksiin on lääkkeitä määrätty, mutta apteekkiin ne jäävät, kun ei ole varaa.
Hakemuksen käsittely kestää viikon ja rahaa en saa. Mielestäni aika turha palvelu, koska ihmisen yksilöllistä tilannetta ei huomioida, lisäksi sosiaalitoimiston työntekijät ovat tylyjä ja kovasydämisiä.

Kokemuksista voi kertoa nimimerkillä. Kommentoitaessa julkaisua Sastamala sekä Nimimerkki että Kommentti ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.