Toimeentulotuki

Lomakkeet suomeksi

Lomakkeet ruotsiksi

Lomakkeet saameksi

Lomakkeet englanniksi

Aiheeseen liittyvää

Olet täällä: Toimeentulotuki paikkakunnittain

Toimeentulotuki Kouvolassa vuonna 2021

Oletko kouvolalainen ja tarvitset toimeentulotukea? Tuen hakeminen on yksinkertaista ja se toimii jokseenkin samalla kaavalla riippumatta siitä, asut sitten Kouvolassa, etelässä, Kainuussa tai vaikka Köyliössä. On mahdollista hakea toimeentulotukea netissä, siis sähköisesti tai jollakin nettilomakkeella. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sitä olisi pakko hakea sähköisesti eikä myöskään sitä, että pitää saada hakea sähköisesti. Sähköinen hakemus on siis vain yksi vaihtoehto. Hakemuksen voi jättää myös kirjallisesti asuinkunnan sosiaaliviraston tms. tahon toimipisteeseen. Paperisen toimeentulotukihakemuksen saa kunnan sosiaalitoimistosta. Siellä annetaan myös ohjeita hakemuksen täyttämiseen ja sitä kannattaakin hyödyntää jos toimeentulotukea haetaan ensimmäistä kertaa.

Kymenlaaksossa, johon myös Kouvola luetaan, sai toimeentulotukea vuonn 2010 yhteensä 13 569 kotitaloutta. Vuonna 2011 lukumäärä oli pienentynyt: tuolloin 13 422 sai tätä viimesijaista taloudellista tukea.

Mielipiteet

Kerro vaikka kuinka paljon saat toimeentuloa kuukaudessa, tai kuinka kauan toimeentulotukihakemuksen käsitteleminen vei.

herrahoo 08. heinäkuuta 2014

Kouvolassa on mahdotonta välillä saada apua jos puoliso tienaa 100-300e/kk.
Itse en saa pysyvään sairauteen kalliita lääkkeitä, joten olen ottamatta niitä.
Omat tuet eivät riittäisi niihin sekä ruokaan vaikka söisi makaronia joka päivä…
Kouvolan sosiaalitoimi on *****. Johtava sosiaalityöntekijäkin puhelimessa vain haukkuu pystyy että ärsyttää kun tollaset vie meidän verorahat.. Itse olen jouyunuy 3v sairaslomalle niin siinä paljon töitä voi tehdä!
Sitten ärsyttää kun vanha tuttu juo kaikki sossu tuet 399e, kelan asumistuet ja sitten siellä taputellaan päätä ja maksetaan kaikki laskut ja 3kk vuokrat..
Ei toimi kouvolassa kaikki oikein..

kyllästynyt 12. elokuuta 2015

muutto avustusta on turha hakea, olemme odottaneet päätöstä2 vk. eikä kukaan tiedä mitään. on soiettu 3 kertaa viimeviikolla. turhaa, toivottvasti muuto firma suostuu antamaan maksuaikaa. silla meille todennäköisesti meille ei myönnetä yhtään mitään. vaikka muuton hintqa n 300e, 2,5 viikkoa muutoon ja pitäsi soitaa ja sopia , muutto päivä. todella hidasta palvelua. ei tule ikävä kouvolan sosiaali toimen etana postia, joka hoitaa asian kun muistaa ja haluaa hoitaa loppuun saakka. muille muuttoa harkitseville älkää hakeko maksusitoumusta . sitä ei myönnetä ikinä, maksakaa itse joka sentti. velka vankeus on luvassaa varmaaan 3-6k toivottasti joku muu saa päätöksen 4 vk kuluessa hakemuksesta kun on kyse täydentäästä toimeeentulo tuesta. olen menettänyt uskoni koko järjestelmään.

Kokemuksista voi kertoa nimimerkillä. Kommentoitaessa julkaisua Kouvola sekä Nimimerkki että Kommentti ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

Lähiseudun paikkakuntia