Toimeentulotuki

Lomakkeet suomeksi

Lomakkeet ruotsiksi

Lomakkeet saameksi

Lomakkeet englanniksi

Aiheeseen liittyvää

Olet täällä: Toimeentulotuki paikkakunnittain

Toimeentulotuki Kajaanissa vuonna 2021

Oletko kajaanilainen ja tarvitset toimeentulotukea? Tuen hakeminen on yksinkertaista ja se toimii jokseenkin samalla kaavalla riippumatta siitä, asut sitten Kajaanissa, etelässä, Kainuussa tai vaikka Köyliössä. On mahdollista hakea toimeentulotukea netissä, siis sähköisesti tai jollakin nettilomakkeella. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sitä olisi pakko hakea sähköisesti eikä myöskään sitä, että pitää saada hakea sähköisesti. Sähköinen hakemus on siis vain yksi vaihtoehto. Hakemuksen voi jättää myös kirjallisesti asuinkunnan sosiaaliviraston tms. tahon toimipisteeseen. Paperisen toimeentulotukihakemuksen saa kunnan sosiaalitoimistosta. Siellä annetaan myös ohjeita hakemuksen täyttämiseen ja sitä kannattaakin hyödyntää jos toimeentulotukea haetaan ensimmäistä kertaa.

Kainuussa, johon myös Kajaani kuuluu, toimeentulotuen saajien määrä on laskenut viime vuosien tasosta tuntuvasti. Huippuvuotena 1995 toimeentulotukea sai Kainuussa 5432 kotitaloutta, kun toisaalta vuonna 2011 määär oli vain 3857 kotitaloutta.

Mielipiteet

Kerro vaikka kuinka paljon saat toimeentuloa kuukaudessa, tai kuinka kauan toimeentulotukihakemuksen käsitteleminen vei.

Allu 22. huhtikuuta 2015

Antaisin palautetta kohtuuttomuudesta ! Mieheni antoi lapsenlapselleen joulurahaa sähköisesti ! Tästä seurasi toimeentulotuen evääminen Joulukuulta ! Onhan se todella epäoikeudenmukaista tälläinen toiminta .Periaatteessa jouluraha meni sosiaalihuollolle eikä lapsenlapselle :( onko tämä teidän mielestä oikein ) Olemme olleet ulkomailla noin 2 kk ja nyt vasta päätin informoida teidän toimintaa :(

Pettynyt 22. helmikuuta 2016

Minulle on jäänyt tunne, että naama pitäisi maalata mustaksi että tukia tulisi. Toinen vaihtoehto on laittaa päälle musta samettinen vannehame.

Kokemuksista voi kertoa nimimerkillä. Kommentoitaessa julkaisua Kajaani sekä Nimimerkki että Kommentti ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.